360 Tour
Offerte aanvragen Boek jouw tour

Salsa Madhouse

Trompetklanken, dames die dansschoenen aantrekken en heren die de heupen losmaken: het is geen alledaags gezicht in De Kuip, de thuishaven van voetbalclub Feyenoord. Toch gebeurt het al tien jaar lang tijdens Salsa Madhouse, het indoorfestival dat bol staat van de Latijnse muziekstijlen, zoals salsa, kizomba en bachata.
Door de jaren heen kwamen er steeds meer zalen bij en dat was gemakkelijk in te passen. Michael Puvaneswaran, organisator Salsa Madhouse
Dit jaar, op zaterdag 13 oktober 2018, viert het succesvolle concept van Michael Puvaneswaran een jubileum. Salsa Madhouse maakt de liefhebbers van Latijnse muziekstijlen al tien jaar gek, in de positieve zin van het woord uiteraard. Oprichter Puvaneswaran is trots op dat gegeven. De kracht van het feest? Exclusiviteit, zowel wat frequentie als locatie betreft. ‘Het feest vindt maar eens in de drie maanden plaats’, aldus Puvaneswaran, terwijl hij een slok neemt van zijn latte macchiato. ‘Daarnaast is Salsa Madhouse het enige feest in zijn genre dat in De Kuip plaatsvindt. De organisatie heeft ons die exclusiviteit gegeven.’

Top dansvloer

Daar is de geboren Sri Lankaan de mensen van het stadion dankbaar voor. Anderzijds vindt hij de keuze voor De Kuip gewoon logisch. ‘De parkeermogelijkheden zijn uitgebreid, de uitstraling bij binnenkomst is exact wat ik zoek en misschien wel het belangrijkste: de vloer is top. Latinliefhebbers die het feest hebben bezocht praten altijd over de vloer van De Kuip.’ Ook de flexibiliteit met betrekking tot het indelen van de zalen waardeert de organisator van het feest. ‘Door de jaren heen kwamen er steeds meer zalen bij en dat was gemakkelijk in te passen.

Liefhebbers

Dat resulteerde in steeds meer bezoekers. ‘Op een gegeven moment hadden we bijna 1800 bezoekers’, vertelt Puvaneswaran trots. De in Loosdrecht opgegroeide organisator klopt vluchtig op de houten tafel als het onderwerp veiligheid ter sprake komt. ‘Er is nooit wat aan de hand, gelukkig. Het is ook geen paniekpubliek. Eerder echte liefhebbers. Mensen trekken eerst hun dansschoenen aan, daarna begeven ze zich pas richting de dansvloer.’ Verwacht Puvaneswaran zelf overigens niet op de dansvloer. ‘Niet alleen is het rennen en vliegen op zo’n avond, ook kan ik zelf geen salsa dansen’, geeft hij lachend toe.

Dat neemt niet weg dat hij het altijd enorm naar zijn zin heeft op zijn Salsa Madhouse feesten. Met name de jubileum-editie op zaterdag 13 oktober wordt voor hem speciaal, mede vanwege de ‘sterke bezetting’ op het feest. ‘Twee live bands, acht dj’s en vier shows’, aldus Puvaneswaran trots. ‘Iedereen is welkom. Je hoeft echt niet goed te kunnen dansen.’ De salsakoning die zelf geen salsa danst is voorlopig nog niet van plan zijn troon in De Kuip te verlaten.
45a96f3845e6a72d232640f5e350915a_2000_2000.jpg
Bekijk de brochure