Offerte aanvragen Meer informatie

Grootschalig evenement

De Kuip is meer dan alleen de thuishaven van Feyenoord en de plek waar grote Europese voetbalfinales werden gespeeld. In De Kuip traden ook grootheden als The Rolling Stones, U2 en Michael Jackson op. De trots van Rotterdam is dé plek voor muziek- en publieksevenementen.
Informatie aanvragen Offerte aanvragen

Muziek- en publieksevenementen

Iedere ruimte in De Kuip heeft zijn eigen charme. De zalen aan de Olympiazijde kenmerken zich door nostalgie en de prachtige industriële uitstraling, terwijl de ruimten in het Maasgebouw u meteen laten voelen dat Feyenoord en De Kuip onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Maar er zijn plekken in het stadion die net even wat meer bieden. Plekken waar normaal gesproken alleen maar spelers of trainers komen. Plekken die uw evenement dat extra tintje geven, waarmee u kunt scoren… het veld van De Kuip! Een borrel, feest of actief evenement op het heilige gras is een ervaring die u voor altijd zal bijblijven. Informeer naar onze mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.

Concerten

De Kuip staat bekend als dé plek waar concerthistorie geschreven is. Het eerste concert dat in De Kuip werd gehouden was in 1978 van Bob Dylan. Bob Dylans concert was een groot succes. Er waren maar liefst 52.000 bezoekers. Daarna heeft menig internationaal superster de heilige grond van De Kuip betreden en tienduizenden fans in vervoering gebracht. Populaire Nederlandse artiesten hebben zich onsterfelijk gemaakt zoals: Marco Borsato, Rene Froger, Doe Maar en Kane maar ook internationale grootheden als U2 en Madonna.

Ik herinner mij dat het zo intens groot is, maar tegelijk zo intiem. Dat zal ik de rest van mijn leven niet vergeten. Marco Borsato

Festivals

Sinds 2009 hebben er ook diverse (middel-)grote evenementen op het veld plaatsgevonden: ‘Vrijdagborrel in De Kuip’(2.000 bezoekers), ‘Cinéma in De Kuip’(4.000 bezoekers), ‘Mysterious in De Kuip’(8.000 bezoekers en ‘Nightmare in De Kuip’(6.000 bezoekers).

Capaciteit

Podium korte zijde
•          Tribune capaciteit (1e en 2e ring): 34.000
•          Business Seats capaciteit: 1.000
•          Veld capaciteit: 16.000

Podium lange zijde
•          Tribune capaciteit (1e en 2e ring): 22.000
•          Business Seats capaciteit: 1.000
•          Veld capaciteit: 14.000

Podium op veld (midden- of zijlijn)*
•          Tribune capaciteit: n.v.t.
•          Veld capaciteit: 16.000

* Voor middelgroot evenement, conform Cinéma in De Kuip.

Faciliteiten

          Dakconstructie die 85% van de toeschouwers op de tribunes overdekt.
•          B2B-faciliteiten (hospitality) voor 4.000 personen.
•          Diverse vaste en mobiele drank- en foodcounters achter de tribunes en op de ringen.

De Kuip ademt muziek. In combinatie met de uitstraling maakt het de locatie uniek. John Mulder, directeur MOJO

Overige informatie

Beschikbaarheid veld
Het veld is beschikbaar voor evenementen tijdens de zomerstop (mei/juni).

Procedure en vergunningen
•          Per jaar mag er in De Kuip maximaal 10 keer per jaar (maximaal 3 aaneengesloten dagen) een evenement worden georganiseerd op het veld.
•          Een evenement moet (door Stadion Feijenoord) vóór 1 september van het voorgaande jaar ingediend zijn bij Rotterdam Festivals. Op 1 november wordt door Rotterdam Festivals een agenda opgesteld met een overzicht van de evenementen in het daaropvolgende jaar.
•          Na de aanmelding bij Rotterdam Festivals is meer zekerheid over beschikbaarheid van de gewenste datum en locatie. Vóór 1 november moet een vergunningaanvraag worden ingediend bij de Directie Veiligheid. Met bijbehorende adviezen en bezwaren wordt de kalender voorgelegd aan de burgemeester, die vervolgens in samenspraak met het College en de lokale gezagsdriehoek een besluit neemt. De aanvragers ontvangen bericht of hun evenement op de kalender is geplaatst en wat de te verwachten vergunning voorschriften zijn.
•          Vergunningstraject verloopt via Stadion Feijenoord. Vergunningen worden uiterlijk zes weken voor aanvang van het evenement afgegeven.

1ee985e8fca767de76fee202169700de_2000_2000.jpg
c347036ad9692b3ccc6614ab9a7b0ce4_2000_2000.jpg
f3ec12dbbbd1a2d37d7c9eb43cd5d056_2000_2000.jpg

Historie

De Kuip staat bekend als dé plek waar concerthistorie is geschreven. Het eerste concert dat in De Kuip werd gehouden was in 1978 van Bob Dylan. Bob Dylans concert was een groot succes. Er waren maar liefst 52.000 bezoekers. Daarna heeft menig internationaal superster de heilige grond van De Kuip betreden en tienduizenden fans in vervoering gebracht. Populaire Nederlandse artiesten hebben zich er onsterfelijk gemaakt, zoals: Marco Borsato, Rene Froger, Doe Maar en Kane. Maar ook internationale grootheden als:

  • Bob Dylan
  • U2
  • Madonna
  • Michael Jackson
  • Pink Floyd

 

Informatie aanvragen Offerte aanvragen