Offerte aanvragen Meer informatie

Tentoonstelling Europacup I compleet met ‘winnende schoen’ Kindvall

Een belangrijk stuk clubgeschiedenis is door het Feyenoord Museum in ontvangst genomen om de tentoonstelling over 50 jaar Europacup I te voltooien. De voetbalschoenen van Ove Kindvall, waarmee hij het winnende doelpunt in de Europacup I-finale van 1970 maakte, zijn vanaf 3 juni te bewonderen in de speciale tentoonstelling over de Cup met de grote oren.

Ter gelegenheid van het jubileumjaar heeft het Feyenoord Museum een speciale tentoonstelling ingericht met meer dan 100 voorwerpen uit het eigen depot en items die zijn ingezonden door supporters. Een van de pronkstukken: de voetbalschoenen waarmee Ove Kindvall het winnende doelpunt maakte in de Europacup I-finale uit 1970.

Verhaal achter de schoen
Bijna alle Feyenoord-supporters die het moment bewust hebben meegemaakt zullen zich de verlossende treffer van de Zweedse spits nog wel herinneren. Het paar schoenen waarmee hij het winnende doelpunt maakte, is al die jaren goed bewaard gebleven. Niet ver verwijderd van De Kuip, namelijk in Sliedrecht, stonden ze jarenlang op de herenafdeling van  'J. v Mourik & Zn Schoen en Lederwaren'. Zij schenken het pronkstuk speciaal voor de tentoonstelling voor een jaar lang aan het Feyenoord Museum.

‘De schoen hebben wij 50 jaar geleden gekregen van oud-voetballer Piet Lagarde, die destijds vertegenwoordiger was van adidas. Hij wist dat wij in die tijd veel adidas verkochten en dat mijn vader een echte Feyenoorder was. Daarom heeft Piet dé schoenen van Ove Kindvall aan ons geschonken’, vertelt Jeffrey van Mourik. Naast de schoenen is zelfs de originele handtekening van Kindvall op het leer nog in goede staat gebleven.

Tentoonstelling en rondleidingen
Van het treinbord van de trein die de supporters naar de finale in Milaan bracht tot de Cup met de grote oren. Allerlei voorwerpen zijn van 3 juni in het Feyenoord Museum te bewonderen in de speciale vitrines met als thema ’50 jaar Europacup I’. Breng dus snel een bezoek via een van de rondleidingen en neem een duik in de prachtige clubhistorie met het Feyenoord Museum!


Bestel hier