Offerte aanvragen Meer informatie

Rotterdamse voetbalclubhistorie nu digitaal door te bladeren

Hoe werden voetbalwedstrijden in de jaren twintig en dertig verslagen en hoe zag het verenigingsleven eruit bij Feyenoord? Je leest het in het oude clubblad “De Feijenoorder”, dat nu gedeeltelijk door te bladeren is in het Feyenoord Museum.
In het kader van Metamorfoze, het nationaal programma voor het behoud van papieren erfgoed van de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met het Stadsarchief Rotterdam, zijn de clubbladen van de drie Rotterdamse betaald voetbalorganisaties gedeeltelijk gedigitaliseerd. De clubbladen, waaronder ‘De Feijenoorder’ van Feyenoord, zijn nu in te zien op het platform van de Koninklijke Bibliotheek: Delpher.

Rondleiding 
In het Feyenoord Museum is een selectie van deze scans te bewonderen. Benieuwd naar de oude artikelen? Het Feyenoord Museum is onderdeel van een stadiontour. Meer informatie over reserveringen vind je op deze pagina.

Naast de nieuwe bladerapplicatie is er natuurlijk veel te ontdekken tijdens een tour. Zo draait er in De Vereeniging een nieuwe film: de top 10 Feyenoord-goals van Robin van Persie.