Offerte aanvragen Meer informatie

Rotterdam in de lift als congresstad: De Kuip profiteert

Rotterdam staat al twaalf jaar lang aan de top van de congressteden in Nederland. Bovendien wordt de havenstad steeds populairder als internationale congresbestemming, zo blijkt uit de jaarlijkse statistieken van ICCA (International Congress & Convention Association). De Kuip Meetings & Events snapt wel waarom en geeft diverse redenen om een (internationaal) congres te organiseren in het Rotterdamse stadion.
Het rapport van ICCA liegt er niet om: met 42 congressen steeg Rotterdam vorig jaar zowel op de wereldranglijst als op de Europese ranglijst. Wereldwijd bezet Rotterdam de 63ste plaats, dertien plekken hoger dan vorig jaar. Op de Europese lijst staat Rotterdam op plek 33, terwijl de stad in 2017 nog de 41ste positie in handen had.

Mogelijkheden
De Kuip Meetings & Events ziet eveneens een stijging in het aantal congressen. Niet geheel onlogisch als je kijkt naar de mogelijkheden in en rondom het stadion. Zo is het stadion gelegen aan grote uitvalswegen, zoals de A16. Daarnaast hebben congresbezoekers de beschikking over ruim 1.000 gratis parkeerplaatsen direct voor de ingang van De Kuip. Komen er internationale gasten op het congres? Rotterdam The Hague Airport ligt op slechts twintig minuten rijden.

Flexibel
Volgens ICCA worden congressen voor steeds kleinere gezelschappen georganiseerd. Welk aantal je ook in gedachten hebt, met haar zeventien flexibel in te delen zalen heeft De Kuip plaats voor congressen van tien tot 2.500 personen. Maar weinig locaties in de populaire congresstad Rotterdam kunnen plaats bieden aan zoveel bezoekers. Tip: combineer het congres met een rondleiding door het stadion. Zo ervaren de gasten de iconische locatie op de best mogelijke wijze. Inspiratie gegarandeerd.

Kan De Kuip ook voor jouw event een maatwerkconcept inclusief culinaire invulling maken? Vraag een offerte aan of bekijk onze brochure. Samen maken we een succes van jouw congres. Tot snel!