Offerte aanvragen Meer informatie

Record voor Oranje na weer een zege in De Kuip

Het Nederlands elftal en De Kuip, het is een zeer succesvolle combinatie. Donderdagavond werd Noord-Ierland met 3-1 verslagen in het iconische stadion en dat betekende een record voor Oranje.
Nog nooit wist de ploeg 26 wedstrijden op rij ongeslagen te blijven in één stadion. Tot donderdag, op een avond waarin Oranje maar moeizaam op gang kwam, maar toch drie belangrijke punten pakte in de strijd om een EK-ticket. 

De zeventiende zege op rij in De Kuip leek lange tijd niet tot stand te komen. Oranje was geen schim van de formatie die de laatste wedstrijden zo'n goede indruk maakte. Noord-Ierland kwam zelfs op een 0-1 voorsprong, nadat Josh Magennis een kwartier voor tijd het onbeholpen verdedigen van de thuisploeg afstrafte. 

Onder massale steun van het Oranje-publiek, dat wederom voor een uitstekende sfeer zorgde in De Kuip, rechtte het Nederlands elftal de rug. Tien minuten voor tijd zorgde Memphis voor de gelijkmaker en denderde Oranje toch nog over de Noord-Ieren heen. Een wonderbaarlijk doelpunt van Luuk de Jong besliste in de 90ste minuut de wedstrijd, waarna opnieuw Memphis voor het slotakkoord zorgde.

Na de overwinning in De Kuip staat het Nederlands elftal op de eerste plaats in poule C met twaalf punten. Duitsland - de nummer twee - heeft evenveel punten, maar moet Oranje voor zich dulden vanwege het onderlinge resultaat. Noord-Ierland heeft eveneens twaalf punten, alleen speelde die ploeg een wedstrijd meer.