Najib en Jandino zorgen voor onvergetelijke avond in De Kuip

Al voordat er één grap was gemaakt en een noot was gezongen kon Najib en Jandino live in De Kuip al worden aangemerkt als een historische avond. Nooit eerder kwamen in Nederland zoveel mensen samen om te kijken naar een comedyshow. 40.000 man genoten in De Kuip van een avond waar niet alleen de humor centraal stond, maar ook goede muziek, spektakel én verbroedering.

Uit alle hoeken van Nederland waren er mensen naar De Kuip getrokken voor het grootste comedy en muziekspektakel ooit in Nederland. De Amsterdamse comedian Roué Verveer opende het bal in De Kuip en liet direct het dieperliggende doel van de avond doorschemeren: een gevoel van saamhorigheid creëren. Rotterdam, Amsterdam en alle andere aanwezigen in De Kuip staan vanavond voor een keer aan dezelfde kant. De toon is gezet. De avond is bedoeld om het gemengde publiek, jong en oud Nederlands of niet Nederlands, met elkaar te verbinden.

Divers programma
Het programma van de twee comedians is al net zo divers als het toegestroomde publiek. Optredens van Jan Smit en Gerard Joling worden afgewisseld met bijvoorbeeld de Latijnse sound van Rolf Sanchez, compleet met danseressen in Braziliaans carnavalskostuum. Een tiener meisje gaat niet veel later op haar stoel staan, met de handen in de lucht, als de band Re-Play op het toneel verschijnt. En het publiek valt stil zodra Miss Berget Lewis haar keel openzet, voor een waanzinnig vertoning van Purple Rain. Voor ieder is er wat wils. Als de schemering is gevallen over het stadion doet Jandino een duet met Trijntje Oosterhuis, een regen van kleine lichtjes gloeit op in de tribunes. De sfeer is grandioos en op dat moment lijkt het Jandino en Najib gelukt om het publiek met elkaar te verbinden. De slotact is uiteindelijk voor de populaire formatie Broederliefde, waarbij de toeschouwers zich in een grote massa tot vlak voor het podium verzamelen.

Bedankt!!
Uiteindelijk nemen de twee comedians in gezelschap van hun kinderen afscheid van het De Kuip en bedanken het publiek en iedereen die de avond heeft mogelijk gemaakt nog een laatste keer. Een van de toeschouwers blijft nog een tijdje genietend achter in het leegstromende stadion. Hij woont toch op fietsafstand van de Kuip. ‘Ik heb geweldig genoten van de avond. Mooi dat iedereen zo tot elkaar komt.’

Ja, ik ga akkoord Dekuip.nl gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, voor analysedoeleinden en om je van relevante advertenties te voorzien. Blijf je onze website gebruiken dan ga je akkoord met het plaatsen van cookies.