Offerte aanvragen Meer informatie

Mariniers inspecteren en bestormen De Kuip tijdens spectaculaire oefening

Het zag er indrukwekkend uit toen gepantserde voertuigen en bewapende mariniers in opleiding de hoofdingang van De Kuip bestormden. Gelukkig schoten ze met losse flodders en was er geen dreigende situatie, want het stadion diende als oefenplek voor mariniers die in de afsluitende week zaten van hun opleiding.

De missie: het vinden en oppakken van ‘terroristen’ die verborgen zaten in de Legioenzaal. De figuranten in het supportershome kregen de taak om het de mariniers zo lastig mogelijk te maken en chaos te creëren. Het was één van de onderdelen die de mariniers moesten voltooien in de zogeheten Final Exercise van het Mariniers Opleidingscentrum in Rotterdam. Na afronding ontvangen zij waar ze hard voor hebben gewerkt: de mariniersbaret.

Het is niet de eerste keer dat De Kuip als decor fungeert voor een dergelijke oefening. In de afgelopen jaren hebben niet alleen mariniers, maar ook militairen van de landmacht met grote getale De Kuip bestormd. ‘De Kuip en het Korps Mariniers zijn twee iconen van de stad Rotterdam en wat is er nu mooier om dan van elkaar gebruik te maken. Het is voor veel van deze jongens een unieke locatie om in de laatste week voordat zij operationeel gaan hier een oefening te mogen doen’, aldus eerste luitenant der mariniers (Maurits) Harkema.