Offerte aanvragen Meer informatie

Koeienmelk met een vleugje De Kuip

De eerste fles melk van de Rotterdamse Floating Farm is donderdagmiddag door stadiondirecteur Jan van Merwijk in ontvangst genomen. De Kuip en het landbouwinitiatief werken nauw samen. Zo wordt het gemaaide gras van het hoofdveld gegeten door de koeien, die op hun beurt weer mest produceren voor De Kuip.

Op deze manier streeft Floating Farm naar een volledig circulair systeem, een initiatief waar Stadion Feijenoord graag aan bijdraagt. Stadiondirecteur Van Merwijk mocht de melk als eerste proeven. ‘Smaakt erg goed. Vol van smaak’, aldus Van Merwijk na een flinke slok. ‘Mooi om de eerste productie van de melk in ontvangst te mogen nemen en bij te dragen aan het beperken van de afvalberg.’

Circulair
Van Merwijk legt in grote lijnen uit hoe het proces eruit ziet. ‘Wij verzamelen al het gras van het hoofdveld en de trainingsvelden. Dit wordt vervolgens getransporteerd naar de boerderij en in ruil daarvoor mogen wij de mest bewerken en gebruiken voor de velden.’ Een circulaire gedachte die hem bevalt.

Minke van Wingerden van de Floating Farm is eveneens zeer tevreden met de samenwerking. ‘Dit is toch mooi? Afvalstoffen worden opgehaald in eigen stad en wij zorgen ervoor dat Rotterdammers de melk weer opdrinken.’ De ‘Kuip-melk’ is namelijk alleen te koop in regio Rotterdam.