Offerte aanvragen Meer informatie
5f9b97fa85fe6ff49dd7042816327be5_2000_2000.jpg

De Kuip opent vernieuwd congrescentrum

Heb jij er altijd al van gedroomd om op het heilige gras van De Kuip te staan? Dat kan!
De Kuip is niet alleen de thuisbasis van Feyenoord, maar het stadion is met meer dan 17 zalen ook een aansprekende evenementenlocatie. 

Een borrel op de middenstip? Een diner in de spelerstunnel? Een presentatie in het Perscentrum? Of een vergadering met uitzicht op het veld? Verras je gasten met een evenement in De Kuip!

Mouwen opstropen
2021 ging door corona als een nachtkaars uit. De agenda van De Kuip stond vol met kerstborrels en andere feestelijke eindejaarsbijeenkomsten, maar het onverwachte verbod op evenementen eind vorig jaar gooide roet in het eten, vertelt Marnix Keizerwaard. Hij werkt sinds 1 augustus 2021 als Teamleider Sales bij De Kuip Meetings & Events.

In Rotterdam stroopt men altijd de mouwen op en daarom zijn ze direct aan de slag gegaan met het vernieuwen van de bovenste verdieping van het Maasgebouw, het hart van het Congrescentrum. Een uitgelezen mogelijkheid nu er geen evenementen werden georganiseerd en het publiek niet welkom was bij wedstrijden.

Prachtige Business Lounge
Met nieuw meubilair, een eigentijdse kleurstelling, gemoedelijke zithoeken, uitnodigende bars en passende decoratie is een warme sfeer gecreëerd die zich uitstekend leent voor elk event. Er zijn nieuwe statafels en stoelen gekomen, knusse zithoeken gecreëerd, alle muren zijn geverfd (in een warme aardekleur), de bars hebben een metamorfose ondergaan en dankzij een grondige onderhoudsbeurt ziet de vloer er weer als nieuw uit.

Op deze verdieping zijn zeven zalen, die in grootte variëren en te combineren zijn. Zodoende is er altijd een ruimte te creëren die qua afmetingen en sfeer past bij het event. Voor grote bijeenkomsten kan de gehele tweede verdieping van het Maasgebouw worden benut. Zoals dat ook bij thuiswedstrijden van Feyenoord gebeurt. Dan ontvangt de club hier in de Business Lounge ruim 2.000 relaties: partners, leden van de Feyenoord Business Club en hun gasten.

‘Die flexibiliteit en capaciteit zijn een pré, ook met de coronamaatregelen’, vertelt Keizerwaard. ‘Anderhalve meter afstand is geen enkel probleem; we trekken er gewoon een extra zaal bij.’

Volop reserveringen
Nu corona bijna beheersbaar lijkt en de maatregelen stap voor stap versoepeld worden, is het animo voor evenementen groot. Het aantal reserveringen neemt snel toe. ‘Vooral in de maanden mei en juni loopt de agenda al helemaal vol’, zegt Keizerwaard.

‘Mensen zijn op zoek naar een nieuw level van eventbeleving waar in- en outdoor activiteiten gecombineerd kunnen worden. Zij snakken ernaar om weer samen te komen en in De Kuip hebben wij de laatste twee jaar aangetoond dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan.’

Maak nieuwe herinneringen
‘Naast de moderne zalen in het Maasgebouw heeft De Kuip ook nog de monumentale ruimtes aan de andere kant van het Stadion: de industriële stijl van het Olympiagebouw biedt met glas-in-lood en staal een heel eigen sfeer. Met een eigen cateringservice zijn op culinair vlak alle opties in huis. En de goede bereikbaarheid en duizend gratis parkeerplaatsen zijn belangrijke pluspunten.’

Verder zijn er in het Stadion allerlei spectaculaire plekken, die bij een evenement te betrekken zijn. ‘Een rondleiding is een welkome onderbreking van een dag vergaderen en wat denk je van een borrel in de legendarische spelerstunnel…’, zegt Keizerwaard. ‘Dat vergeten je gasten nooit meer.'

Tijdens de zomerstop is zelfs een wedstrijd of andere sportactiviteit mogelijk op het heilige gras van De Kuip. Echte waaghalzen kunnen abseilen van de lichtmasten. Je kan leren hoe je een spandoek maakt en je voetbalkennis wordt getest tijdens de rode en gele kaarten-quiz met Ben Wijnstekers.

In De Kuip maak je herinneringen voor het leven. Zien wij jou binnenkort? 

f25e127a2e1e86cce57f337455700bd3_2000_2000.jpg
e7801e146ceee6e66d7833f086a5777b_2000_2000.jpg