Offerte aanvragen Meer informatie

De Kuip, daar zit muziek in!

Als poptempel aan de Maas weten wij wat muziek met mensen kan doen. Muziek roept diverse emoties op, zo bleek afgelopen zomer wederom tijdens concerten van Marco Borsato en Rammstein. Het belang van muziek gedurende een evenement wordt nog wel eens onderschat. Achtergrondmuziek is een echte stemmingmaker, welk evenement in De Kuip je ook wilt gaan organiseren. De Kuip Meetings & Events helpt je op weg bij het kiezen van de juiste klanken.
1. Composities completeren
Als je De Kuip als locatie voor je event kiest weet je één ding zeker: je bezoekers – zeker zij met een voorkeur voor Feyenoord – zullen geïmponeerd zijn van voetbal- en eventtempel. Maar hoe uniek de locatie ook is, hoe gastvrij de medewerkers ook zijn en hoe lekker de gerechten uit de keuken van Brasserie De Kuip ook smaken, soms ontbreekt er gewoon iets. Dat zou zomaar de muziek kunnen zijn. Muziek maakt een evenement compleet.

2. Witte boorden of casual?
‘Life is like a dance’ of ‘I wanna see a rainbow high in the sky’ zijn songteksten die nog wel eens te horen zijn op zondagen in de meest iconische evenementenlocatie van Nederland. De hits van Rotterdammer Paul Elstak doen het goed in de aanloop naar bepaalde evenementen: de topwedstrijden van Feyenoord in De Kuip. Grote kans dat jij een ander evenement voor ogen hebt. Het belangrijkste: kies passende muziek. Houd daarbij ook rekening met het tijdstip van de dag. Organiseer je een formele receptie inclusief diner? Dan is klassieke muziek geschikt. Gaat het om een informele lunch? Kies dan bijvoorbeeld voor gitaarklanken of rustige pophits.

3. De dj zonder draaitafel

Grootheden als Michael Jackson, Madonna en David Bowie gaven al het goede voorbeeld in De Kuip: ze speelden de muziek die het publiek graag wilde horen. De (achtergrond)muziek op het evenement moet goed passen bij de aanwezigen. Houd rekening met leeftijd en culturele achtergrond. Maak afspraken met de dj, muzikant en/of band om vooraf enigszins controle te hebben over de muziek. Jij bent de CEO (Chief Entertainment Officer) en weet wat de bezoekers willen horen. Een mix van diverse genres en/of artiesten maakt de kans op succes groter.

4. Listen live and love life

Daarnaast is het effect van livemuziek op bezoekers anders dan het gevoel dat streams opwekken. Maar zijn de aanwezigen wel gediend van een live band of dj? Als je hier niet met volle overtuiging ‘ja’ op kunt antwoorden is het misschien beter om het bij een zorgvuldig samengestelde afspeellijst van een streamingdienst te houden. Ben je ervan overtuigd dat live muziek wél wenselijk is? Dan is de kans groot dat de bezoekers zich energieker en meer betrokken voelen. Zeker na een lange dag kan, bijvoorbeeld tijdens de borrel, kan de band of dj voor ontspanning zorgen. Tijdens het evenement is de keuze voor achtergrondmuziek vermoedelijke logischer, maar dit hangt natuurlijk volledig af van het type evenement.

Twijfel je over de meest gepaste vorm van muzikale entertainment? Wij geven je graag een advies op maat!
 
Jij bent de CEO (Chief Entertainment Officer) en weet wat de bezoekers willen horen.