Offerte aanvragen Meer informatie

De indrukwekkende impact van 5G op jouw event

Stel je voor: tot honderd keer sneller internet dan 4G en ongekende mogelijkheden op het gebied van connectiviteit. Een droom voor iedere eventorganisator, toch? Die droom is in 2025 vermoedelijk werkelijkheid geworden met de uitrol van het 5G-netwerk. Voor De Kuip Meetings & Events kan deze ontwikkeling niet snel genoeg gaan en dus zetten wij vast op een rij wat 5G voor jouw evenement kan betekenen.

 

1. Maak je nooit meer druk over wifi

Snelle en betrouwbare wifi, dat is tegenwoordig de norm. Kom maar op met 8K-streams! Met 5G wordt de data-infrastructuur van de locatie minder belangrijk en kunnen bezoekers gewoon gebruikmaken van mobiele data. Je hebt vast wel eens op een concert gestaan – ongetwijfeld Marco Borsato of Rammstein in De Kuip – terwijl de verbinding op z’n zachtst gezegd beroerd was. Dat is over een paar jaar dus verleden tijd. De behoefte aan wifi zal niet helemaal verdwenen zijn, maar de focus kan meer op de inhoud en programmering van het evenement liggen.

2. Het wow-effect op jouw event

Een betrokken bezoeker is een waardevolle bezoeker. Omdat 5G-netwerken technologieën als virtual reality en augmented reality mogelijk maken op een manier die 4G niet kan, zullen deelnemers evenementen live kunnen ervaren via speciale content, zoals verbinding met een hologram tijdens een plenaire sessie. Online content streaming en live interacties kunnen meer geïntegreerd worden tijdens sessies van sprekers. De fysieke en digitale wereld worden gecombineerd. Laat je out of the box-ideeën dus nooit meer varen wegens technologische belemmeringen. Daar houden we van in De Kuip.

3. Maximale service, maximale tevredenheid

Een groot voordeel van 5G: je kunt gasten nog meer service bieden. Nog meer service bij De Kuip Meetings & Events klinkt misschien onmogelijk (oké, hier is een knipoog op zijn plaats), maar met 5G kun je bezoekers vooraf bestellingen laten doen of hen direct vragen ervaringen te delen op social media. Op maat gemaakte ervaringen worden mogelijk door persoonlijke aanbevelingen te doen, bijvoorbeeld naar welke spreker hij of zij kan luisteren gezien eerdere interesses. Dankzij het genereren van data krijg je beter inzicht in het gedrag van bezoekers, waardoor het evenement sneller de gewenste kwaliteitsslag maakt.

4. Meer tijd bij een calamiteit

Dankzij 5G sta je als organisator nog beter in verbinding met de calamiteitendiensten en dat komt de snelheid ten goede. Wij hopen natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar bij incidenten kun je beter inzichtelijk maken hoeveel mensen erbij betrokken zijn én waar ze zich bevinden. Ook heeft de techniek een alarmerende of preventieve functie. Zo kunnen bezoekers notificaties en instructies krijgen voorafgaand of tijdens van een incident.

Zo wordt alle technologie toegankelijker met de komst van 5G. Denk nog meer out of the box (niet out of De Kuip, natuurlijk) en imponeer je gasten met het implementeren van de nieuwste technieken.

Een groot voordeel van 5G: je kunt gasten nog meer service bieden.