Chef-koks Brasserie De Kuip genieten van het Kralingse Bos Diner

Vijf gangen, twintig chef-koks en een hoop Rotterdamse gezelligheid. Dat waren de ingrediënten van het Kralingse Bos Diner: een benefietdiner mede verzorgd door Paul Witsiers en Martijn Visser van Brasserie De Kuip: ‘Een fantastische avond met vakgenoten voor het goede doel.’

Het Kralingse Bos Diner is een initiatief van Chung Wai Liu (Restaurant Chung), Marco Somer (De Harmonie) en Merijn Sips (Café Rotterdam). Zij brachten twintig Rotterdamse chefs samen in het Kralingse Bos, waar speciaal voor deze gelegenheid een eenmalig buitenrestaurant werd gerealiseerd op het strand aan de Kralingse Plas. De opbrengst van het diner ging naar de Dirk Kuyt Foundation, dat sportevenementen steunt en organiseert voor mensen met een beperking. Een avond waar natuurlijk Brasserie De Kuip niet mocht ontbreken.

‘Het was een geweldige avond’, zegt chef-kok Paul Witsiers. ‘Iedereen haalde alles uit de kast om een zo mooi mogelijk gerecht op tafel te zetten, waardoor er prachtige en verrassende creaties werden gepresenteerd. Mijn collega Martijn Visser en ik waren verantwoordelijk voor het voorgerecht: een tartaar van gepofte en gerookte rode biet met aceto-parels, een crème van mierikswortel en een hazelnootdressing. Het gerecht viel goed in de smaak en het was een genot om samen te werken met vakbroeders uit de regio. Dat maakte het een mooi Rotterdams feestje, waarbij we ook nog eens een mooie bijdrage konden leveren aan het goede doel. Zeker voor herhaling vatbaar!’ 

Ja, ik ga akkoord Dekuip.nl gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, voor analysedoeleinden en om je van relevante advertenties te voorzien. Blijf je onze website gebruiken dan ga je akkoord met het plaatsen van cookies.