Offerte aanvragen Meer informatie

ALDA en OH MY! Festival sluiten 5-jarige deal met De Kuip

De komende vijf jaar is de Rotterdamse Kuip het decor van het grootste R&B, hiphop, rap & afrobeats festival van de Benelux. 

Festivalorganisator ALDA heeft sinds juni 2021 een belang genomen in OH MY! Festival. Onlangs sloten ALDA en OH MY! Festival een deal met De Kuip (Stadion Feijenoord) voor de volgende vijf edities.

ALDA beweegt zich voornamelijk in de elektronische muziekscene met evenementen als A State of Trance en AMF, met OH MY! Festival verbreed de internationale festivalorganisator. Vanaf nu bedienen ze ook de R&B, hiphop, rap en afrobeats markt. Deze stap sluit aan bij de recente herpositionering van ALDA naar ALDA Live, waarbij focus ligt op live optredens tijdens zowel festivals als concerten.

OH MY! Festival brengt op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 internationale artiesten Lil  Baby en Lil Durk naar de Rotterdamse Kuip. De Amerikaanse hiphop heavy weights behoren tot de meest populaire rappers van het moment. Lil Baby heeft meerdere Grammy-nominaties op zijn naam staan en behoort tot de top 10 meest gestreamde rap artiesten wereldwijd. Lil Durk werd bekend bij het grote publiek door zijn featuring op Drake’s hit-nummer Laugh Now Cry Later. Waar hij tevens een Grammy-nominatie voor ontving.

Naast de nieuwe locatie, wordt er een extra dag aan het festival toegevoegd. Hierdoor is er plek voor maar liefst 80.000 muziekliefhebbers, verdeeld over twee dagen. OH MY! Festival bestaat sinds 2016 en vond eerder plaats in het Arenapark in Amsterdam. Tijdens eerdere edities traden onder meer wereldsterren als Meek Mill, Ne-Yo, Roddy Rich, Trey Songz en Wiz Khalifa op.

De Kuip iconische locatie
De Kuip was de nummer één optie van festivalorganisator ALDA. “De Kuip is een iconische locatie. Niet alleen voor mensen uit Rotterdam, maar in heel Nederland én daarbuiten,” zegt Allan Hardenberg, directeur en medeoprichter van ALDA. “Zelf heb ik hier als 15-jarige mijn eerste concert bezocht, van Madonna. Ook Michael Jackson, Prince en The Notorious B.I.G. hebben hier opgetreden. We zijn supertrots dat we op deze locatie één van onze grootste en belangrijkste festivals mogen organiseren.”

Blij met het vertrouwen
Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord, is erg blij met de komst van OH MY! Festival naar De Kuip. “Het stadion heeft een enorme reputatie en geschiedenis op het gebied van concerten. De laatste jaren is dat nieuw leven ingeblazen, met onder meer Comedy & Concert, concertreeksen van Marco Borsato en Rammstein. Meerdaagse festivals hebben we niet eerder gehad in De Kuip. We zijn heel blij dat OH MY! Festival en ALDA voor maar liefst vijf jaar het vertrouwen in ons uitspreken. Ik ben ervan overtuigd dat het een groot succes wordt.”

Rotterdam perfecte match
Met OH MY! Festival beschikt Rotterdam voor het eerst over een meerdaags R&B, hiphop, rap en afrobeats muziekfestival. Volgens Ufuk Baydar, CEO van OH MY! Festival, is de stap naar Rotterdam logisch. “Rotterdam is altijd street culture minded geweest, het is de stad waar hiphop groot werd en nog altijd populair is. De stad is multicultureel, met meer dan 170 nationaliteiten. Daarbij past een groot R&B, hiphop, rap & afrobeats festival. Dit is een perfecte match.”

Over OH MY! Festival
OH MY! Festival is het grootste R&B, hiphop, rap & afrobeats festival van de Benelux. Tijdens voorgaande edities betraden internationale supersterren als Chris Brown, Ne-Yo, Meek Mill, Wiz Khalifa en Trey Songz het podium. De afgelopen vier edities vonden plaats in het Arenapark in Amsterdam, vanaf 2022 is de Rotterdamse Kuip het decor van het – dan inmiddels - tweedaagse festival. OH MY! Festival is onderdeel van internationale festivalorganisator ALDA. 

Over ALDA
ALDA is producent, conceptontwikkelaar en promotor van internationale elektronische muziek concepten, verantwoordelijk voor evenementen als AMF, A day at the Park, Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, SAGA Festival, We Are Connected, New Horizons, This is Me en The Flying Dutch. Sinds 2018 bundelt ALDA krachten met Amerikaanse festival-gigant Insomniac, de twee vooraanstaande productiebedrijven brengen de elektronische muziekscene naar een internationaal divers en breed publiek.