Bezoekersinformatie Nederland - Wit-Rusland

Bezoekersinformatie Nederland - Wit-Rusland

Bezoekersinformatie Nederland - Wit-Rusland

Het Nederlands elftal speelt op weg naar EURO2020 twee kwalificatiewedstrijden in De Kuip. Wit-Rusland is op donderdag 21 maart (20:45 uur) de eerste tegenstander in het stadion. Op deze pagina vind je alle belangrijke bezoekersinformatie over de interland in De Kuip. Zo reis je optimaal voorbereid richting De Kuip.

KAARTVERKOOP

Heb je nog geen kaartje voor Nederland - Wit-Rusland? Koop deze dan via de officiële Ticketshop van Feyenoord en mis niets van deze belangrijke interland in De Kuip.

Kaartje al in bezit? Let er dan op dat donderdag een drukke avond is op de wegen rond Rotterdam. Vertrek daarom op tijd, ongeacht of je met de auto of het OV komt. Meer vervoersinformatie en alle andere praktische informatie over de wedstrijd, waaronder het nieuwe tassenbeleid, vind je hieronder. Lees dit goed door zodat je voorbereid op pad gaat.

ORANJE FANZONE

Vanaf 18:45 uur is de Oranje Fanzone geopend. Deze is voor iedereen te bereiken aan de kant van de Gerard Meijer Tribune. De rest van het stadion zal om 19:15 uur open gaan. In de Oranje Fanzone vind je diverse activiteiten, muziek en food&beverage. Daarnaast kun je hier het - door en voor supporters - gemaakte programmaboekje aanschaffen. Kortom, voor ieder wat wils.

Cateringmunten
In het stadion worden speciale cateringmunten gebruikt. Deze kun je in het stadion op diverse punten op de buitenring aanschaffen (PIN en contant). Een munt kost € 3,-. Na de wedstrijd kunnen ongebruikte munten weer worden ingeleverd. De inwisselpunten vind je bij de muntverkooppunten (cashpunten). De reguliere Feyenoord-munten zijn bij deze wedstrijd niet geldig.

VERVOER

Hier zetten we voor je op een rij hoe je de Kuip het best kunt bereiken. Vanwege de verwachte verkeersdrukte rond Rotterdam in de reguliere avondspits en rond het stadion in het bijzonder, raden we je aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of een georganiseerde busreis. Hieronder geven we wat meer uitleg om je reis naar het stadion zo comfortabel mogelijk te maken.

Openbaar vervoer
De snelste en makkelijkste manier om bij het stadion te komen is met het openbaar vervoer. Zo vermijd je namelijk de verkeersdrukte rondom het stadion. Dat kan met de tram of met de trein.

Tram
Vanaf Centraal Station Rotterdam pak je tramlijn 23 richting Beverwaard en stap je uit bij halte Stadion Feijenoord. De tram stopt daarnaast bij metrohaltes Beurs en Wilheminaplein, waar je vanaf de metro kunt overstappen. De RET zet rondom deze wedstrijd extra trams in. De reistijd vanaf Rotterdam Centraal bedraagt ongeveer 20 minuten. Supporters die bij P&R Beverwaard opstappen kunnen op vertoon van het parkeerticket gratis meereizen met tramlijn 23 naar Stadion Feijenoord.

Trein
Reguliere treinen maken voorafgaand aan de wedstrijd een stop bij station Stadion Feijenoord. Na afloop van de wedstrijd zullen extra pendeltreinen rijden vanaf station Stadion Feijenoord naar Centraal Station Rotterdam en naar Dordrecht.

Fiets
Het stadion is ook perfect bereikbaar met de fiets of scooter. Denk bijvoorbeeld ook aan de deelfiets Gobike of deelscooter Felyx. Rond het stadion is genoeg ruimte om je rijwiel te stallen.

(Zelf)georganiseerde busreis
Kom je met een grote groep en heb je een busreis georganiseerd? Dan zorgen we ervoor dat je dichtbij kan parkeren, hieraan zijn geen kosten verbonden. Als je met de bus komt, laat het ons dan wel even weten via internetverkoop@knvb.nl, dan zorgen we er voor dat er voldoende parkeerplekken beschikbaar zijn en kunnen we je van tevoren een parkeerkaart toesturen.

Auto
Kom je toch met de auto naar De Kuip? Houd in dat geval rekening met de reguliere drukte in en rond Rotterdam en op de routes naar de parkeerplaatsen. We adviseren om niet de navigatie in je auto te gebruiken, maar te navigeren via Google maps, apple maps of Waze. Hierin staat de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden en actuele verkeersinformatie.

P-Beverwaard / P-Ahoy
Nog geen parkeerkaart en je komt met de auto? Via de KNVB Ticketshop kun je een parkeerkaart aanschaffen voor P-Beverwaard zolang de voorraad strekt. Update: de parkeerkaarten voor P-Beverwaard zijn uitverkocht. Momenteel is alleen P-Ahoy nog in de verkoop.

De parkeerkaarten voor P-Beverwaard zijn €12,50. Vanaf P-Beverwaard kun je op de reguliere tram stappen richting De Kuip. Op vertoon van je parkeerticket (in combinatie met een wedstrijdticket), reis je gratis met deze tram.

De parkeerterreinen in de directe omgeving van het stadion zijn allemaal exclusief gereserveerd voor parkeerkaarthouders.

LIVECROWD: VOOR AL JE VRAGEN!

Om al je vragen op mobiliteitsgebied rond Nederland - Wit-Rusland te beantwoorden, staat het Livecrowd-team vanaf nu voor je klaar. Gewoon via je smartphone op WhatsApp, Facebook Messenger en Twitter. Klik hier om je vraag te stellen.

ROOKVERBOD

Conform het beleid van de KNVB mag er op de tribunes nergens gerookt worden. 

AANGESCHERPT TASSENBELEID

Vanaf de wedstrijd tegen Wit-Rusland voert de KNVB een aangescherpt tassenbeleid door voor zijn interlandwedstrijden.

Alleen tassen van A4 formaat (30,0 cm x 21,0 cm x 10,0 cm) of kleiner mogen, na controle, het stadion mee worden ingenomen. Het is niet langer toegestaan grote tassen, koffers of goederen groter dan A4 formaat Stadion Feijenoord mee in te nemen. Bij de ingangen van het stadion zijn geen faciliteiten aanwezig om tassen in bewaring te nemen. Tassen die niet voldoen aan bovenstaand formaat zullen worden geweigerd bij de ingang.Medische noodzaak
Als je vanwege medische redenen een tas, groter dan het toegestane formaat, mee dient te nemen naar het stadion, laat dit dan vooraf weten via internetverkoop@knvb.nl. Wanneer het verzoek gegrond is, zul je een bevestiging per mail ontvangen die je kunt uitprinten en bij de ingang van het stadion kan tonen aan het veiligheidspersoneel.

Het nieuwe tassenbeleid draagt bij aan de algehele veiligheid in het stadion en zal leiden tot kortere wachtrijen bij de ingangen, omdat de tassencontrole minder tijd zal kosten.