Bezoekersinformatie TOTO KNVB Bekerfinale

Bezoekersinformatie TOTO KNVB Bekerfinale

Bezoekersinformatie TOTO KNVB Bekerfinale

Kom je zondag 22 april naar de 100e TOTO KNVB Bekerfinale tussen AZ en Feyenoord in De Kuip? Lees dan onderstaande bezoekersinformatie vooraf goed door.

Supporters die via AZ een vervoersarrangement geboekt hebben, kunnen de instructies opvolgen die ze van AZ hebben ontvangen. Supporters van Feyenoord kunnen op de gebruikelijke wijze naar het stadion af reizen, alleen zijn bij de TOTO KNVB Bekerfinale de parkeerplaatsen rondom het stadion niet beschikbaar.

AZ-fans die per bus reizen: onthoud bij aankomst waar je bus geparkeerd staat. Er hangen genummerde borden aan de lantaarnpalen op de weg waar de bussen geparkeerd staan. Zo vind je na de wedstrijd (in het donker) je bus makkelijker terug. Download onderstaande plattegrond hier.Reisinformatie: met de auto

Heb je een parkeerkaart voor P1 t/m P8?

Heb je een parkeerkaart voor P1, P2, P-Veranda (P5 Garage) of P6? Neem dan op de A16 afslag 24 Feijenoord. Volg de aanwijzingen IJsselmonde Feijenoord Havens 1000-1200 en vervolgens de borden naar de parkeerterreinen. LET OP: de maximale inrijhoogte voor P-Veranda (P5G) is 2.10 meter!

Heb je een parkeerkaart voor P3/4, P5C of P8? Neem dan op de A16 afslag 25 Capelle a/d IJssel (neem NIET afslag 24!). Volg na de afslag de route Rotterdam Centrum en na ongeveer 2 km de gele borden naar Rotterdam Zuid. Zodra je op de rode Willemsbrug bent aangekomen, volg je een van de twee rechterbanen. Bij de tweede verkeerslichten sla je links, bij de volgende lichten rechts en de daaropvolgende weer links. Je bent nu aangekomen op de Laan op Zuid. Blijf deze weg volgen en rij vervolgens het Varkenoordseviaduct over (volg de borden P1 t/m P6). Ga bij de verkeerslichten linksaf voor P5C, rechtsaf voor P8 en rechtdoor voor P3/4. Neem de eerste afslag om P3/4 op te rijden.

Heb je een parkeerkaart voor P-Ahoy?
Rijdt dan Rotterdam aan over de A4 en A15. De verwachting is dat de A16 zeer druk zal zijn. Neem op de A15 bij knooppunt Vaanplein afrit 19a en volg vanaf daar de borden Ahoy. Je parkeert op P1 en P2. Vanaf daar wordt je met een pendelbus naar het stadion gebracht.

Op vertoon van je wedstrijdticket kun je vanaf 14.00 uur gratis gebruik maken van pendelbussen naar het stadion. Tot anderhalf uur na de prijsuitreiking in het stadion rijden de pendelbussen weer terug.

Heb je een parkeerkaart voor P-Beverwaard?
Dan reis je - op vertoon van je toegangskaart - gratis met tramlijn 23 vanaf Beverwaard naar het stadion en weer terug. Neem bij knooppunt Ridderkerk afslag Ridderkerk. Gebruik als navigatieadres Edo Bergsmaweg, Rotterdam. Bij het terrein wordt je opgevangen door verkeersregelaars. Vanaf 14.00 uur is P-Beverwaard geopend. P-Beverwaard is nog niet uitverkocht. Koop daarom nog snel een parkeerkaart en wees verzekerd van je parkeerplek. Parkeerkaarten zijn hier te koop.

Reisinformatie: Openbaar vervoer
Stadion Feijenoord is op meerdere manieren goed bereikbaar. Vanaf Centraal Station Rotterdam en vanaf station Dordrecht vertrekt elk kwartier een trein richting station Stadion Feijenoord (vanaf 16.00 uur). Na de wedstrijd is dit ook het geval, maar dan van station Stadion Feijenoord naar Rotterdam CS en Dordrecht. De reistijd bedraag ongeveer 12 minuten. Een geldig vervoersbewijs is noodzakelijk.

Je kunt ook gebruik maken van tramlijn 12 of 23 richting Beverwaard – uitstappen bij halte Stadion Feijenoord. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten. Je toegangskaartje is tevens je vervoersbewijs op deze lijn.

Stadioninformatie
Het stadion gaat gefaseerd open. Voor de AZ-supporters die met georganiseerd vervoer komen opent het stadion om 14.30 uur. De ontvangstruimten gaan om 15.30 uur open, de rest van het stadion om 16.00 uur.

Roken is niet toegestaan bij evenementen van de KNVB en dus ook niet bij de TOTO KNVB Bekerfinale. Dat betekent dat er na het passeren van de toegangsautorisatie niet meer gerookt mag worden, ook niet in delen van het stadion die zich in de open lucht bevinden.

Bekijk hier de plattegrond van De Kuip.

Catering
In Stadion Feijenoord worden speciale KNVB Bekerfinalemunten gebruikt. Deze kun je in het stadion op diverse punten aanschaffen (PIN en contant). Een munt kost € 2,80. Na de wedstrijd kunnen ongebruikte munten weer worden ingeleverd. De reguliere Feyenoord-munten zijn bij deze wedstrijd ook geldig. Er wordt koffie, thee, frisdrank en bier geschonken.

Tenslotte nog dit
De TOTO KNVB Bekerfinale is één van de grootste voetbalevenementen in Nederland en vanwege de stroom aan fans uit Alkmaar en alle Feyenoord fans een enorme logistieke operatie in de regio Rotterdam. Dat heeft zijn weerslag op de verkeersstromen rondom Stadion Feijenoord, vooral na de wedstrijd. Houd daarom rekening met wachttijden bij het verlaten van het stadiongebied na afloop van de wedstrijd.