Interlands

Interlands

Het Nederlands elftal speelde in geen enkel ander stadion zoveel interlands als in De Kuip: 119 in totaal. De eerste interland werd gespeeld op 2 mei 1937, toen Nederland met 1-0 won van Belgiƫ. Dat duel was de tweede voetbalwedstrijd in de historie van Stadion Feijenoord.

Een overzicht van alle interlands van het Nederlands elftal in De Kuip is hier te vinden.

Tijdens het EK Voetbal van 2000, dat in Nederland en België werd gehouden, was De Kuip het decor van drie groepswedstrijden, een kwartfinale én de finale. Op 2 juli 2000 namen Frankrijk en Italië het in de eindstrijd tegen elkaar op, waarbij Frankrijk door een golden goal van David Trezeguet uiteindelijk aan het langste eind trok en zichzelf Europees kampioen mocht noemen.  

Het Nederlands elftal speelt in de aanloop naar het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland twee kwalificatiewedstrijden in De Kuip. Zo speelde Oranje op vrijdag 7 oktober 2016 in De Kuip tegen Wit-Rusland en ontvangt het op vrijdag 9 juni 2017 Luxemburg in Rotterdam. Tevens speelt Oranje op zondag 4 juni 2017 een oefeninterland tegen Ivoorkust in De Kuip. Kijk nu voor kaartverkoop van passe-partouts en losse tickets voor de wedstrijden van het Nederlands elftal op www.dekuip.nl/oranje.  

Ja, ik ga akkoord Dekuip.nl gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, voor analysedoeleinden en om je van relevante advertenties te voorzien. Blijf je onze website gebruiken dan ga je akkoord met het plaatsen van cookies.