Topschakers op bezoek in De Kuip

De top van de internationale schaakwereld was donderdagmiddag neergestreken in De Kuip, voor de vijfde ronde van het Tata Steel Chess Tournament 2017. De schakers werden in het stadion ontvangen door oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers, die op het veld een balletje trapte met huidig schaakwereldkampioen Magnus Carlsen.

In De Kuip begaven de schakers zich na een groepsfoto op het veld naar de tweede verdieping van het Maasgebouw, waar donderdagmiddag zeven partijen werden gespeeld. Naast Magnus Carlsen kwamen ook de Nederlandse grootmeesters Loek van Wely en Anish Giri in actie. De officiële opening van de vijfde speeldag werd verricht door de Giovanni van Bronckhorst. Hij wenste de schakers succes, zei te hopen op een paar mooie wedstrijden en fair-play en liet de partijen van start gaan door een gongslag te laten klinken.

Maar in De Kuip was er niet alleen ruimte voor schaakgrootmeesters. Recreatieve schakers konden hun hart ophalen in de Jan Linssen Zaal waar op talloze schaakborden vriendschappelijk werd gespeeld. Ook aan de schaker in spé werd gedacht. Via het online programma Chessity kon jong oud leren schaken of hun spel verbeteren. Tussen 15.00 en 16.30 sloegen professor Erik Scherder, Hans Böhm en Tom van ’t Hek een brug tussen denksport en fysieke sport in het symposium ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam.’ Hier werd de waarde van denksport en fysieke sport voor de ontwikkeling en het toekomstige succes van kinderen en jongeren besproken.

‘De Kuip vormt een prachtig decor voor de grootmeesters om hun partijen te spelen', zei Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament eerder. ‘En niet alleen de grootmeesters zullen achter het schaakbord plaatsnemen. Samen met de Gemeente Rotterdam en de schaakverenigingen gaan we ook jongeren uit de Maasstad bij dit topevenement betrekken.’

 

Ja, ik ga akkoord Dekuip.nl gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, voor analysedoeleinden en om je van relevante advertenties te voorzien. Blijf je onze website gebruiken dan ga je akkoord met het plaatsen van cookies.