Oude spelerstunnel De Kuip 'vernieuwd'

De oude spelerstunnel van De Kuip aan de Olympiazijde is in een nieuw jasje gestoken. Om de rijke historie van club en stadion nog meer uit te dragen heeft het Feyenoord Museum in samenwerking met FSV De Feijenoorder twintig foto’s van verschillende clubiconen in de oude tunnel geplaatst.

Onder anderen Coen Moulijn, Willem van Hanegem, Dirk Kuyt en Gaston Taument sieren de wand van de tunnel, die vanaf 1994 niet meer wordt gebruikt als standaard route naar de grasmat van het stadion. Na de renovatie van De Kuip in 1994 wordt de spelerstunnel aan de Maaszijde gebruikt.

De foto’s in de voormalige spelerstunnel zijn afkomstig uit het archief van fotograaf Piets Bouts. Vrijdagavond, tijdens de opening van de ‘vernieuwde’ ruimte, ontving zijn dochter een foto van het resultaat. Naast het werk van Bouts is er ook een nieuwe film te zien over de oude spelerstunnel, waar menig Feyenoord-speler vanaf 8 juli 1961 doorheen is gelopen.

Zelf bekijken
De tunnel aan de Olympiazijde is onderdeel van het Feyenoord Museum en kan vanaf nu bezocht worden tijdens een rondleiding door het stadion.