Nederlands elftal verlengt ongeslagen reeks in De Kuip en evenaart record

Het Nederlands elftal is donderdagavond voor de 25ste keer op rij ongeslagen gebleven in De Kuip. Oranje won met 4-0 van Wit-Rusland en heeft al sinds 11 oktober 2000 niet meer verloren in Rotterdam, een evenaring van een record voor een specifiek stadion.

Ook tussen 1967 en 1982 bleef Oranje al eens 25 wedstrijden zonder nederlaag in het onderkomen van Feyenoord. Tegen de Wit-Russen was Oranje donderdag heer en meester. Het duel startte zeer voortvarend voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. Al na één minuut zorgde Memphis Depay voor de openingstreffer. 

Halverwege de eerste helft verdubbelde Oranje de voorsprong. Voormalig Feyenoorder Georginio Wijnaldum schoot de 2-0 tegen de touwen op aangeven van Memphis. De maker van de openingstreffer was überhaupt amper te stoppen in De Kuip. Tien minuten na rust zorgde Memphis voor de 3-0 vanaf de strafschopstip en vlak voor tijd gaf hij de assist op aanvoerder Virgil van Dijk, die gemakkelijk kon binnenkoppen.

Door de zege op Wit-Rusland is Nederland prima begonnen aan de EK-kwalificatiereeks. Zondag wacht Duitsland in Amsterdam. Op 10 oktober 2019 speelt Oranje weer in De Kuip. Noord-Ierland zal Nederland dan eindelijk willen verslaan in De Kuip. Bij een zege van Oranje verbreekt de ploeg haar record van meeste ongeslagen wedstrijden op rij in een stadion.