Marco Borsato trapt Top 4000 af in De Kuip

Marco Borsato heeft maandagochtend de Top 4000 van Radio 10 letterlijk afgetrapt in De Kuip. De zanger, die komend voorjaar drie concerten geeft in het stadion, schoot de bal door een van de drie nullen en gaf zodoende het startsein voor de hitlijst van de radiozender.

Radio 10 gaf de zanger niet zomaar de eer om op het 'heilige' gras te voetballen. De zanger is namelijk de Nederlandse artiest met de meeste noteringen (25) in de Top 4000. Voor deze prestatie kreeg hij de Top 4000 Award van radio 10-dj Gerard Ekdom, die speciaal zijn studio had verplaatst naar De Kuip om live verslag te doen van de aftrap.

De zanger was verheugd met de award, die hij ontving in een voor hem bijzonder stadion. Borsato trad reeds negen keer op in De Kuip en in het voorjaar van 2019 komen daar dus nog drie concerten bij. 'Het stadion beweegt letterlijk en figuurlijk', aldus Borsato tijdens de ochtendshow op Radio 10. 'Ik heb hier zoveel mooie shows van internationale artiesten gezien. Dit was en is de poptempel van Nederland.'

Woensdag 29 mei, zaterdag 1 juni en woensdag 5 juni 2019 treedt Borsato op in de poptempel. Er zijn nog enkele kaarten voor de shows verkrijgbaar via borsato.nl.