Loop in stijl door De Kuip en steun het goede doel

Met het voor de Feyenoord Foundation FunRun speciaal ontworpen adidas-shirt loop je op woensdag 23 mei volledig in stijl door De Kuip en steun je tegelijkertijd twee goede doelen.

Bij dit unieke hardloopevenement hoort een uniek shirt. Het adidas-shirt is voorzien van het Feyenoord- en Feyenoord Foundation FunRun-logo en is enkel in aanloop naar en tijdens het evenement te koop. De netto-opbrengst van de verkoop en het hardloopevenement gaat volledig naar de Feyenoord Foundation (twee derde) en het Sophia Kinderziekenhuis (een derde), de goede doelen van de Feyenoord Foundation FunRun 2018.

Waar staan deze goede doelen voor?

Feyenoord Foundation
Via de Feyenoord Foundation zet de club de kracht van haar merk en uitstraling in om de samenleving van positieve impulsen te voorzien. Dit gebeurt door middel van krachtige projecten, zoals de Feyenoord Street League, Scoren in de Wijk, Feyenoord Jobscorer, Feyenoord Fancoach, S.V. GIO en het in vervulling laten gaan van Bijzondere Wensen.

In de voorbije jaren maakten duizenden kinderen op deze wijze kennis met Feyenoord en werd aan deze jongeren een beter toekomstperspectief geboden. Door sportdeelname en een gezondere levensstijl te stimuleren, met bijzondere aandacht voor de jeugd en kwetsbare groepen, draagt Feyenoord bij aan een betere toekomst voor en verbinding tussen haar supporters en de inwoners van Rotterdam.

Sophia Kinderziekenhuis
Het Sophia Kinderziekenhuis is niet zomaar een ziekenhuis. Het is een academische wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samengaan. Waar kinderen écht centraal staan en de allerbeste zorg voorop staat. De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de financiering van behandelingen. Toch zijn aanvullende middelen hard nodig.

Zo ook voor de behandeling van kinderen met de ziekte van Crohn. Een ernstige, chronische darmontsteking die niet te genezen is en een grote invloed heeft op het dagelijks leven. Om ervoor te zorgen dat deze kinderen een betere behandeling krijgen en complicaties en operaties voorkomen kunnen worden, is meer onderzoek nodig. Met jouw deelname aan of steun voor de Feyenoord Foundation FunRun draag je bij aan dit belangrijke onderzoek!

Deelnemen aan de Feyenoord FunRun, een uniek adidas-shirt bestellen of enkel de goede doelen steunen? Klik hier.