Interland Nederland - Frankrijk uitverkocht

De UEFA Nations League-wedstrijd Nederland - Frankrijk is uitverkocht. De interland, die op vrijdag 16 november om 20:45 uur wordt gespeeld in De Kuip, is de derde wedstrijd van Oranje in de nieuwe competitie.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt het duel tegen regerend wereldkampioen Frankrijk dus in een volgepakte Kuip. Tegenstander Frankrijk speelde in 2004 voor het laatst in De Kuip tegen het Nederlands elftal. De vriendschappelijke interland eindigde toen in 0-0. De wedstrijd van vrijdag 16 november is een officiële interland, aangezien teams zich via de UEFA Nations League kunnen plaatsen voor het EK in 2020.

Oranje, dat is ingedeeld in groep A1 met Frankrijk en Duitsland, wist de heenwedstrijd tegen de Fransen niet te winnen. In Parijs werd het 2-1 voor de wereldkampioen. Tijdens de tweede wedstrijd in groep A1 zegevierde Nederland wel. Duitsland werd met 3-0 verslagen.

De laatste officiële interland van het Nederlands elftal in De Kuip was op 9 juni 2017. Toen won de ploeg met 5-0 van Luxemburg.

Updates
Houd de social mediakanalen (Twitter, Facebook en LinkedIn) van De Kuip in de gaten voor actualiteiten en achtergrondinformatie omtrent de interland.

Feyenoorders in voorlopige selectie
In de 31-koppige voorselectie van bondscoach Ronald Koeman zitten twee spelers van Feyenoord. Justin Bijlow en Tonny Vilhena moeten rekening houden met een definitieve selectie voor het Nederlands elftal. Ook Georginio Wijnaldum, Stefan de Vrij en Ruud Vormer, die in het verleden vele wedstrijden in De Kuip speelden, keren wellicht terug in het Rotterdamse stadion.