De Kuip viert tachtigste verjaardag en maakt winnaars bekend!

De Kuip is jarig! Vandaag, maandag 27 maart 1937, is het precies tachtig jaar geleden dat het mooiste stadion van Nederland haar deuren opende met een wedstrijd tussen Feyenoord en Beerschot.

Klik hier voor de winnaars van de winactie '80 jaar De Kuip'.

Stadion Feijenoord - dat in de volksmond al snel De Kuip werd genoemd - werd geopend als stadion voor de thuiswedstrijden van Feyenoord, maar manifesteerde zich in de acht decennia die volgden ook als een plek waar niet alleen de sterren van Feyenoord straalden. In tachtig jaar werden er onder andere heroïsche Europacup- en bekerfinales, onvergetelijke interlands en de eindstrijd van het Europees Kampioenschap 2000 gespeeld. Ook traden muziekiconen als The Rolling Stones, Michael Jackson of Madonna ooit op in het stadion.

In de successen die Feyenoord vierde, speelde de sfeer in De Kuip niet zelden een beslissende rol. Geen ander stadion in Nederland kan zo kolken en schudden op de grondvesten als De Kuip. Door vele spelers (zowel van Feyenoord als die van de tegenstander) en andere voetballiefhebbers, in binnen- als buitenland, wordt de sfeer in het stadion dan ook geroemd.

Dat De Kuip bij veel mensen mooie herinneringen boven brengt, bleek de afgelopen weken na een oproep op de social media kanalen van het stadion. Meer dan 1.500 mensen deelden hun mooiste herinnering aan het stadion. De winnaars van deze actie worden later vandaag via www.dekuip.nl bekendgemaakt en ontvangen persoonlijk bericht. Afgelopen nacht kwamen bovendien tientallen supporters bijeen op het voorplein aan de Olympiazijde om de tachtigste verjaardag van De Kuip te vieren en met elkaar herinneringen op te halen. 

Ja, ik ga akkoord Dekuip.nl gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, voor analysedoeleinden en om je van relevante advertenties te voorzien. Blijf je onze website gebruiken dan ga je akkoord met het plaatsen van cookies.