De Kuip geeft deelnemers Bedrijvencups 'vleugels' en 'apart gevoel'

Terwijl twee bedrijven stonden te schitteren op het hoofdveld van De Kuip, proostten enkele andere deelnemers op het horecaplein op elkaar én een succesvolle afloop van het toernooi. Het was een tafereel dat meerdere malen te zien was tijdens de gezellige en sportieve Bedrijvencups in De Kuip. Behalve mooie herinneringen van het voetballen met collega's bleef natuurlijk ook het optreden in de voetbaltempel de deelnemers lang heugen.

In totaal streden afgelopen week liefst 76 bedrijven om de vier hoofdprijzen in De Kuip. Ondanks het strakke grasveld in het stadion waren de omstandigheden op zijn zachtst gezegd even wennen. Behalve hitte kregen de deelnemers te maken met tropische regenbuien. Het mocht de pret duidelijk niet drukken, gezien de lachende gezichten. Dit was teambuilding van de bovenste plank.

Hospitality Cup
De eerste cup waar om gestreden werd: de Hospitality Cup. Wine & Spirits ging er tijdens dit toernooi met de titel vandoor door Schoondergang Van Zwanenburg in de finale te verslaan. 'Het was een ware slijtageslag', aldus Thijs van Schelven over het verloop van het toernooi. 'De weersomstandigheden speelden niet mee, net als de conditie van ons, overigens.' Toch wist de onafhankelijk wijnimporteur te winnen. 'Het drinken van wat biertjes voor de halve finale en de eindstrijd was ons geheim, denk ik.'

Kuip Cup
De Kuip Cup, die wegens hevige buien en onweer werd beslist met een quiz, kwam op naam van Van Ekeren Kuiper. Het makelaarskantoor was QliniQ in de finale te slim af. Deelnemers van de Bedrijvencups kwamen vanuit het hele land, want spelen in De Kuip is toch iets unieks. Zo ook Fiona Kerkhoff, die afkomstig is uit Klazienaveen. De reis was haar alles waard. 'Speciaal voor dit toernooi heb ik me weer in tenue gehesen', aldus de werkneemster van Horticoop, groothandel voor de tuinbouw. 'Ik doe mijn best mijn mannetje te staan hier. Maar ik ben het wel gewend hoor, want ik werk dagelijks met alleen maar mannen.'

Haven Cup
Trident Container Leasing was de meest succesvolle ploeg tijdens de Haven Cup. Het bedrijf dat zeecontainers verhuurt versloeg C. Steinweg Group in de finale. 'We deden al voor de zesde keer mee dit jaar', aldus Rogier Vervoort. 'Het is een heel ontspannen toernooi dat mij altijd weer een extreem apart gevoel geeft. Voetballen in De Kuip, het blijft een kinderdroom die werkelijkheid wordt.' Trident wist de Haven Cup overigens al eens te winnen. 'Het zat ook wel een beetje mee dit jaar,' concludeerde Vervoort.

Bouw Cup
De Bouw Cup was een prooi voor Ballast Nedam Industriebouw, dat in de finale Raab Karcher versloeg. In tegenstelling tot Ballast Nedam ging het Dura Vermeer dit jaar wat minder af. Het mocht de pret niet drukken bij de mannen in het geel. 'Voetballen in De Kuip geeft gewoon een onbeschrijfelijk gevoel', aldus Julio Soares, speler van Dura Vermeer. 'Ik krijg echt vleugels als ik op het veld sta.' Niet zo gek eigenlijk, als je beseft dat Soares als vleugelaanvaller stond opgesteld in De Kuip.