De Kuip feliciteert Marco Borsato op ludieke wijze

Marco Borsato is vrijdag voor aanvang van de interland tussen Nederland en Frankrijk in De Kuip verrast door een ludieke felicitatie van het stadion. Het scorebord veranderde tijdelijk in de tussenstand 10-12, verwijzende naar het aantal optredens van The Rolling Stones en Marco Borsato in De Kuip. De zanger, die samen met zijn zoon als gast van de KNVB de wedstrijd bezocht, was zichtbaar verrast door het bijzondere gebaar.

Vrijdagochtend startte de verkoop van het concert Borsato in De Kuip 2019, maar tot grote verrassing van de zanger raakte het optreden op woensdag 29 mei binnen enkele minuten uitverkocht. Zelfs een extra show op zaterdag 1 juni bleek niet voldoende om aan de vraag te voldoen, waarna er een derde concert op woensdag 5 juni werd aangekondigd.

Mijlpaal
De extra shows betekenen een bijzondere mijlpaal voor zowel de zanger als De Kuip. Het record van The Rolling Stones, die tussen 1982 en 2003 tien keer in het stadion optraden, wordt vijftien jaar later verbroken door Borsato. Met de reeks in 2019 komt zijn totaal op twaalf optredens in het Rotterdamse stadion.

'Trots'
Jan van Merwijk, directeur van De Kuip: 'Vandaag is in vele opzichten een bijzondere dag. Natuurlijk omdat Nederland – Frankrijk vanavond in ons stadion wordt gespeeld, maar eerder op de dag werd ook al het oude record van The Rolling Stones verbroken. We zijn oprecht trots dat een Nederlandse artiest bovenaan prijkt in een rij met grootheden als Madonna en Michael Jackson en daarom wilden we Marco vanavond voor aanvang van de wedstrijd op deze mooie wijze feliciteren”. 

'Geen doel op zich'
Marco Borsato: 'Het is nooit een doel op zich geweest om het prachtige record van de Stones te verbreken. In eerste instantie wilde ik simpelweg terugkeren naar de plek waar het ooit allemaal begon. Wat er zich vanochtend afspeelde heeft me overvallen. Ik had nooit gedacht zoveel shows in De Kuip te mogen doen. Het is een eer dat ik het record mag overnemen, ik ben er enorm trots op!” 

Marco Borsato stond in 2002 en 2004 in totaal negen keer in De Kuip. Destijds bezochten bijna een half miljoen mensen de concertreeks in het stadion. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor de shows op 29 mei, 1 juni en 5 juni 2019. Deze zijn te verkrijgen via de website borsato.nl.