Borsato: ‘Er wordt weer gerockt in De Kuip’

In 2004, direct na zijn negende (!) concert in De Kuip beloofde Marco Borsato het al aan stadiondirecteur Jan van Merwijk: ik kom terug. Vijftien jaar later gaat hij die belofte inlossen. De zanger treedt op woensdag 29 mei 2019 voor de tiende keer op in De Kuip, het stadion dat voor altijd indruk op hem zal maken.

‘Er wordt weer gerockt in De Kuip’, concludeert Borsato dinsdag aan het einde van de persconferentie in de spelerstunnel van het stadion. ‘In 2008 was hier voor het laatst een concert, maar Rotterdam is weer wakker geschud. Ook internationaal staat De Kuip weer op de kaart, gezien het optreden van Rammstein.’ Dat De Kuip weer ‘leeft’ verbaast Borsato niet. ‘Dit stadion beweegt en ademt met je mee.’

Intiem
De sfeer, dat is waar  de zanger vooral naar uitkijkt komend voorjaar. ‘Ik herinner mij dat het stadion tijdens een concert zo intens groot is, maar tegelijkertijd ook zo intiem. Dat zal ik de rest van mijn leven niet vergeten.’ In mei 2019 mag Borsato dat intieme gevoel nogmaals meemaken, tot genoegen van stadiondirecteur Jan van Merwijk. ‘Je beloofde veertien jaar geleden dat je een keer terug zou komen om The Rolling Stones (traden tien keer op in De Kuip, red.) te evenaren. Een mooie belofte’, vindt Van Merwijk.

Muurschildering
‘En een belofte die ik wil nakomen’, aldus Borsato. ‘Al heb ik zoveel gedaan, toch keek ik altijd stiekem of mijn muurschildering in de spelerstunnel nog intact was. Voor mij is het bijzonder dat ik er nog steeds hang, tussen Madonna en Tina Turner.’ Grote artiesten, waar De Kuip trots op mag zijn. Maar zij stonden geen tien keer in het Rotterdamse stadion, iets wat Borsato wel gaat lukken. De zanger lost zijn belofte in.

De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 16 november om 09:00 uur via borsato.nl. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het concert van Marco Borsato? Volg dan de sociale media kanalen (Twitter, Facebook en LinkedIn) van De Kuip.