Bezoekersinformatie Nederland - Noord-Ierland

Het Nederlands elftal neemt het op 10 oktober in De Kuip op tegen Noord-Ierland, de verrassende nummer twee van de EK-kwalificatiegroep met onder andere Nederland en Duitsland. Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie voor je bezoek aan de wedstrijd.

De belangrijkste tijden:
18.45 uur: Oranje Fanzone open
19.15 uur: Stadion Feijenoord open
20.45 uur: aanvang wedstrijd

HOE KOM IK NAAR HET STADION?

Met de auto

De avondspits rondom Rotterdam is vaak erg druk. Houd daarom rekening met enige vertraging en vertrek op tijd van huis om niets van de wedstrijd te hoeven missen. Koop daarnaast een parkeerkaart via de officiële Ticketshop van Feyenoord. Zo ben je verzekerd van een plek en loop je makkelijk verder naar het stadion.

  • P5G: Deze parkeergarage ligt op vijf minuten lopen van het stadion. Je auto staat hier overdekt en onder toezicht van beveiliging. Adres: Siem Heidenstraat 6, 3077 MS Rotterdam.

Met de fiets
Bij het stadion is een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Deze fietsenstalling bevindt zich rechts onder het Maasgebouw. Ook met de scooter kun je hier parkeren. De kosten zijn 1 euro per fiets en 2 euro per scooter.

Met het openbaar vervoer
De gemakkelijkste en snelste manier om bij het stadion te komen is met het openbaar vervoer. Het stadion is bereikbaar met de tram en de trein. Plan je reis via de NS-reisplanner en/of 9292. Houd er rekening mee dat de laatste trein op tijd vertrekt. Het kan helaas voorkomen dat je daardoor eerder moet vertrekken om nog thuis te kunnen komen.

Tram
Vanaf Centraal Station Rotterdam pak je tramlijn 23 richting Beverwaard en stap je uit bij halte Stadion Feijenoord. De tram stopt daarnaast bij metrohaltes Beurs en Wilheminaplein, waar je vanaf de metro kunt overstappen. De RET zet rondom deze wedstrijd extra trams in. De reistijd vanaf Rotterdam Centraal bedraagt ongeveer 20 minuten.

Trein
Reguliere treinen maken voorafgaand aan de wedstrijd een stop bij station Stadion Feijenoord. Daarnaast is het mogelijk om een speciaal retourticket te kopen van en naar enkele steden in het zuiden van het land.

Busvervoer
Heb je een busreis georganiseerd? Dan zorgen we ervoor dat je dichtbij kan parkeren. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Meld jouw bus uiterlijk 3 oktober aan via internetverkoop@knvb.nl. Wij reserveren dan een parkeerplek voor jouw bus. Je ontvangt per e-mail een parkeerkaart.

Print je ticket(s)!
We sturen de tickets een paar dagen voor de wedstrijd naar je toe, tenzij je een week voor de wedstrijd de tickets koopt. Heb je jouw ticket(s) online gekocht in de KNVB Ticketshop? Vergeet je ticket niet uit te printen. Alleen met een geprint ticket heb je toegang tot het stadion. Om de doorstroom bij de entree te versnellen, vragen we je om het ticket alvast in vieren te vouwen met de streepjescode bovenop. Let op: een ticket op een smartphone kan NIET gescand worden en geeft dus geen toegang tot het stadion.

LIVECROWD: VOOR AL JE VRAGEN!

Om al je (mobiliteits)vragen rond Nederland - Noord-Ierland te beantwoorden staat het Livecrowd-team voor je klaar. Gewoon via je smartphone op WhatsApp, Facebook Messenger en Twitter. Klik hier om je vraag te stellen.

ROOKVERBOD

Conform het beleid van de KNVB mag er op de tribunes nergens gerookt worden. 

WELKE FANACTIVITEITEN ZIJN ER ROND DE WEDSTRIJD?

Kom alvast in de stemming voor de wedstrijd op de Oranje Fanzone. Op de Oranje Fanzone kun je terecht voor allerlei activiteiten en natuurlijk kun je er wat eten en drinken. De Oranje Fanzone is binnen de stadionhekken en kun je bereiken door bij ingang 19 t/m 24 naar binnen te gaan. Het is geen probleem wanneer je een andere ingang op je ticket hebt staan. De Oranje Fanzone is vanaf 18.45 uur geopend. Let op: de andere ingangen gaan pas om 19.15 uur open.

Sfeeractie
De eerste thuiswedstrijd dit najaar van het Nederlands elftal is meteen de kraker tegen Noord-Ierland. We hebben daarom op de parterrevakken W, X & Z vlaggen klaargelegd om mee te zwaaien. We vragen alle supporters massaal met deze vlaggen te gaan zwaaien op het moment dat het Nederlands elftal het veld op komt. We verzoeken je de vlaggen na afloop weer in te leveren bij de servicemedewerkers.

Sfeervak
Heb je een kaartje voor het sfeervak gekocht? Houd er rekening mee dat de stoelen in het sfeervak ongenummerd verkocht zijn en dat je vrij bent om te gaan zitten waar je wilt. Wil je met een grote groep bij elkaar zitten? Zorg dan dat je op tijd in het stadion bent. We verzoeken jullie om in dit vak zoveel mogelijk aan te sluiten en geen stoelen leeg te laten. Zo kan iedereen van de wedstrijd genieten.

Aangescherpt Tassenbeleid
Alleen tassen van A4-formaat (30 x 21 x 10 cm) of kleiner mogen, na controle, het stadion mee in worden genomen. Tassen, koffers of goederen groter dan A4-formaat zijn dus niet toegestaan en zullen worden geweigerd bij de ingang. Er is geen opslagruimte bij Stadion Feijenoord. 

CATERING

In en rondom het stadion zijn diverse eetgelegenheden. Ook kun je op Oranje Fanzone terecht om wat te eten en te drinken. In Stadion Feijenoord worden speciale cateringmunten gebruikt. Je kunt deze munten – na de toegangscontrole – aanschaffen bij de verkooppunten in het stadion. Een munt kost € 3,10. Na de wedstrijd kunnen ongebruikte munten weer worden ingeleverd bij de muntverkooppunten. Reguliere Feyenoord-munten zijn bij deze wedstrijd niet geldig.

De munten van vorig seizoen (2018-2019) kunnen deze wedstrijd worden omgeruild bij de muntverkooppunten voor nieuwe munten (seizoen 2019-2020). Met oude munten kun je dus niet betalen, je moet even langs de kassa om ze om te ruilen.