Bezoekersinformatie Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord strijdt donderdagavond met FC Utrecht om een plaats in de kwartfinales van de KNVB Beker. De bekerclash in De Kuip begint om 20:45 uur. Kom je ook naar De Kuip? In dit bericht lees je alles over je reis naar en de toegang tot het stadion.

Kom naar De Kuip
Heb je nog geen kaarten voor vanavond? Je kan er nog bij zijn! Kaarten voor Feyenoord – FC Utrecht bestel je snel en eenvoudig via deze link.

Toegangspoorten
De toegangspoorten van De Kuip zijn vanaf 19:15 uur geopend (anderhalf uur voor de aftrap). De poorten aan de Olympiazijde gaan nog een uur eerder open. Hier kun je vanaf 18:15 uur voor eten en drinken terecht bij De Vereeniging.

Optreden Hermes House Band
Wie in de stemming wil komen voor de bekerclash tussen Feyenoord en FC Utrecht, kan donderdagavond maar beter op tijd in De Kuip zijn. Met een speciaal optreden van de Hermes House Band wordt het legioen namelijk opgewarmd voor het duel in de achtste finales van de KNVB Beker. Het optreden van de makers van onze befaamde goaltune begint direct nadat de spelers hun warming-up hebben afgerond, ongeveer een kwartier voor de aftrap.

Vang jij een Feyenoord-kerstmuts?
Het optreden is zeker niet de enige reden om op tijd in De Kuip te zijn. Al tijdens de warming-up kans maak je namelijk kans op een mooie Feyenoord-kerstmuts. Een promoteam gehuld in Feyenoord-jurkjes en Feyenoord-kerstpakken zal met shooters de kerstmutsen de verschillende vakken van De Kuip in schieten. Zorg dus dat je op tijd op je plek zit, want misschien wordt dit leuke kerstcadeautje wel in jouw handen geschoten!

Openbaar vervoer (RET)
Feyenoord adviseert bezoekers van thuiswedstrijden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De Kuip is met de tram uitstekend bereikbaar. Zoals altijd rijdt tramlijn 12 van de RET tussen Rotterdam Centraal en De Kuip. Deze trams rijden ook vanaf P+R Beverwaard, waar je gratis je auto kunt parkeren. Reizen met bus en tram van de RET is drie uur voor en twee uur na de wedstrijd gratis. Meer informatie: www.ret.nl.

NS
De NS zet voor en na de wedstrijd pendeltreinen in vanaf zowel Dordrecht Centraal als Rotterdam Centraal naar station Rotterdam Stadion. Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

Bewaakte fietsenstalling
Omdat steeds meer mensen met de fiets naar De Kuip komen, worden met ingang van dit seizoen voorzieningen om fietsen op een veilige en manier te parkeren opgezet en steeds verder uitgebreid. Zondag kunnen bezoekers aan de noordzijde van het Maasgebouw hun fiets voor één euro (brommers/scooters 2 euro) veilig parkeren.

Auto
Kom je met de auto naar Feyenoord? Houd in dat geval rekening met drukte in en rondom Rotterdam en een schaarste aan parkeerplaatsen. Bezoekers zonder parkeerkaart adviseren we om gebruiken te maken van P+R Beverwaard en van daaruit met de tram verder te reizen. Wil je toch zeker zijn van een parkeerplek? Reserveer deze hier.

Avondspits
Wie met de auto komt, dient rekening te houden met de avondspits. Op de Nederlandse (snel)wegen, de Ring Rotterdam, in en rondom het centrum van de stad en bij De Kuip kan extra drukte ontstaan. Houd daarom rekening met extra reistijd.

Bereikbaarheid De Kuip
Alle informatie over de bereikbaarheid van De Kuip vind je hier.

Gewijzigde verkeerssituatie De Veranda
De wijzigingen in de verkeerscirculatie die het begin van het seizoen zijn doorgevoerd in het Veranda-gebied zijn nog altijd van kracht. Concreet betekent dit dat de routes van en naar de verschillende gebieden zijn gewijzigd. Het advies is om de borden te volgen. Ook na de wedstrijd zijn andere maatregelen genomen, waardoor je wellicht een andere route moet rijden dan je gewend bent. Samen met de gemeente en politie zorgen we er zo voor dat iedereen na de wedstrijd zo vlot mogelijk door kan rijden.

Wegwerkzaamheden en – afsluitingen
De Maastunnel is in zuidelijke rijrichting afgesloten. Werkzaamheden aan de Coolsingel zorgen ervoor dat deze straat juist in noordelijke richting is afgesloten.

Feyenoord Fanshops
Voor de wedstrijd ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanshops. De clubwinkels in Rotterdam en rondom het stadion zijn uiteraard geopend. Online shoppen kan ook: www.feyenoordfanshop.nl.

Feyenoord – FC Utrecht op social media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – FC Utrecht en wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feyutr), via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook, YouTube en Instagram óf via het liveblog in de Feyenoord App. Dankzij de handige pushmeldingen (met goaltune) weet je als eerste wanneer er wordt gescoord!

Houd trappen en vluchtwegen vrij
Om veiligheidsredenen dienen de trappen op en de op- en uitgangen van en naar de vakken in het stadion vrij te zijn. Veiligheids- en servicemedewerkers van Feyenoord zullen mensen die zich op dergelijke locaties bevinden verzoeken om deze te verlaten. Je bent verplicht om hier gehoor aan te geven.

Vuurwerk verboden
Het is bij voetbalwedstrijden ten strengste verboden om vuurwerk, fakkels of rookbommen af te steken. Het brengt (gezondheids-)risico’s voor jezelf en je directe omgeving met zich mee. Feyenoord verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen vuurwerk en/of fakkels af te steken. Breng jezelf, je medesupporters en de club geen onnodige schade toe!

Stadion Feijenoord wenst alle supporters een prettige reis en een mooie avond in De Kuip!