Ajax wint TOTO KNVB Bekerfinale van Willem II

Het is Ajax zondagavond gelukt om voor de negentiende keer in haar historie de KNVB Beker te winnen. Dat deden de Amsterdammers in een stijf uitverkochte Kuip, waar Willem II met 4-0 werd verslagen.

In een frisse, maar sfeervolle Kuip deden beide ploegen in de beginfase niet veel voor elkaar onder. Toch was het Ajax dat na 38 minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam via Daley Blind. Een minuut later was het weer raak: Klaas-Jan Huntelaar verdubbelde de marge in De Kuip.

Na rust kwam Willem II fel uit de startblokken, maar de Tilburgers maakten het Ajax amper lastig. Twintig minuten na rust gooiden de Amsterdammers het duel in het slot. Huntelaar maakte zijn tweede, waardoor Ajax met een 3-0 voorsprong de slotfase in ging. In het laatste kwartier werd het zelfs 4-0, nadat Rasmus Kristensen beheerst afrondde van een meter of vijftien.

Ajax volgt Feyenoord op als winnaar van de TOTO KNVB Beker. Feyenoord, normaliter de bespeler van het stadion, werd in de halve finale uitgeschakeld door Ajax.