Ajax en Willem II finalisten TOTO KNVB Beker

Ajax en Willem II hebben zich geplaatst voor de bekerfinale. Beide clubs gaan op zondag 5 mei (vanaf 18:00 uur) in De Kuip uitmaken wie de TOTO KNVB Beker wint.

Zo krijgt het bekertoernooi hoe dan ook een nieuwe winnaar. In 2018 trotseerde Feyenoord nog met de 'dennenappel', die vanwege de honderdste editie van de finale goud gekleurd was. Dit jaar kwamen de Rotterdammers niet verder dan de halve finale, waarin Ajax te sterk bleek. 

Willem II bereikte de donderdagavond de eindstrijd door AZ in Tilburg te verslaan na strafschoppen. Door de zege van Willem II lukte het AZ niet om voor de derde keer op rij de finale in De Kuip te spelen.

Willem II stond in 2005 voor het laatst in de bekerfinale. PSV was toen met 4-0 te sterk. Ajax speelde recenter de finale van het bekertoernooi. In 2014 verloren de Amsterdammers met 5-1 van PEC Zwolle.

De twee finalisten zullen ieder 17.500 kaarten voor de finale krijgen, wat neerkomt op 37,5% van de totale stadioncapaciteit. De overige toegangsbewijzen voor de eindstrijd gaan naar onder andere de KNVB, Stadion Feijenoord en overige partners.