Marco Borsato in De Kuip

Marco Borsato in De Kuip

Op woensdag 29 mei, donderdag 30 mei, zaterdag 1 juni, zondag 2 juni en woensdag 5 juni 2019 keert Marco Borsato terug naar de plek waar hij z’n grootste successen vierde: De Kuip! Dit doet hij niet alleen. Davina Michelle, Maan, Diggy Dex, André Hazes, Lil Kleine en DI-RECT vergezellen Borsato tijdens het bijzondere optreden. Het is voor het eerst sinds 2008 dat er weer volwaardige concerten plaatsvinden in De Kuip.

Met de terugkeer lost Borsato een belofte uit 2004 in, toen hij voor het laatst in De Kuip optrad. Tijdens het onthullen van z’n muurtekening in de spelerstunnel zegde hij destijds aan stadiondirecteur Jan van Merwijk toe ooit terug te keren in De Kuip. Daarmee zou hij het record van The Rolling Stones evenaren, die tienmaal optraden in het stadion.

“Het is tijd om terug te gaan!” laat Borsato weten. “Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik hier ooit graag wilde terugkeren. In dit stadion is het allemaal begonnen, ik heb hier zelfs nog met mijn zoontje Luca van toen drie op m’n armen rondgelopen.” Die ervaring vormde dan ook één van de inspiratiebronnen voor de terugkeer. Borsato vervolgt: “Ik realiseerde me begin dit jaar dat de generatie die toen aanwezig was inmiddels ook kinderen heeft die naar mijn muziek luisteren. Hoe leuk is het dat we nu samen met onze kinderen kunnen genieten?”

Wie verwacht dat Borsato tijdens zijn concerten uitsluitend teruggrijpt naar het verleden heeft het mis. “Natuurlijk willen we terugkijken en stilstaan bij die mooie herinneringen, maar ik wil vooral ook vooruitkijken. Met André, Lil Kleine en DI-RECT verklappen we al een beetje dat dit een show wordt vol nieuwe samenwerkingen en unieke momenten. Ik kijk er enorm naar uit!” Marco Borsato stond in 2002 en 2004 maar liefst negen keer in De Kuip. Destijds bezochten in totaal bijna een half miljoen mensen de concertreeks in het stadion.

Kaartverkoop
De concerten op woensdag 29 mei, zaterdag 1 juni en woensdag 5 juni zijn uitverkocht. Kaarten voor de middagshow op zondag 2 juni zijn nog wel verkrijgbaar via www.borsato.nl.

Meer informatie?
Klik hier voor meer informatie.

Parkeren mindervaliden
Er bevinden zich parkeerplaatsen voor mindervaliden aan de Olympiazijde van het stadion. U heeft tegen betaling toegang tot P7/P8 met een landelijke parkeerkaart voor invaliden.​

Aftrap Top 4000
Borsato trapte maandag 3 december letterlijk de Top 4000 van Radio 10 af De Kuip. De zanger, die komend voorjaar dus drie concerten geeft in het stadion, schoot de bal door een van de drie nullen in het doel en gaf zodoende het startsein voor de hitlijst van de radiozender.

Extra gastartiesten
Marco Borsato onthulde op maandag 1 april nieuwe namen voor zijn komende concertreeks in De Kuip. Davina Michelle, Maan en Diggy Dex zullen de zanger vergezellen op de plek waar hij z’n grootste successen vierde.
 

 

Tijdens de concerten van Marco Borsato gelden in het stadion de huisregels van Stadion Feijenoord.