Monster Jam in De Kuip evenement

Monster Jam in De Kuip

Datum:
Tijd: 11:30

Na het eerdere succes met meer dan 30.000 bezoekers brult Monster Jam® op zaterdag 30 juni 2018 opnieuw De Kuip in Rotterdam in! Met de beste line-up die alles brengt wat de fans willen zien…meer trucks, meer races, meer freestyle, meer donuts, meer wheelies, meer actie!

Monster Jam is het meest spectaculaire live event vol actie op vier wielen. Al meer dan 25 jaar brengt Monster Jam wereldwijd high-power entertainment voor de hele familie, gecombineerd met ultieme off-road motorsport. Drivers van wereldklasse strijden in zowel monster truck racing en freestyle competities. De meest bekende trucks in de wereld, zoals Grave Digger®, Max-DTM, El Toro Loco®, Monster Mutt® en veel meer, laten het publiek op het puntje van hun stoel zitten met hun onvoorstelbare en zwaartekracht-tartende stunts.

Monster Jam deelnemers worden getraind op de Monster Jam University zodat ze alle vaardigheden om een Monster Jam truck te besturen beheersen. Deze trucks zijn ongeveer 3,65 meter lang en 3,65 meter breed, hebben wielen met een doorsnede van 1,67 meter, wegen tenminste 4.500 kilogram en worden stuk-voor-stuk speciaal met de hand vervaardigd. Iedere Monster Truck is uniek, ze zijn gebouwd voor super hoge snelheden over korte afstanden. Monster Trucks hebben een vermogen van 1.500 tot 2.000 pk en kunnen een topsnelheid bereiken van 160 kilometer per uur. Een Monster Truck kan sprongen maken tot zo'n 40 meter ver en tot zo'n 11 meter hoog.

Stemmen via smartphone
Monster Jam is een van de weinige sporten waarbij mannelijke en vrouwelijke coureurs van wereldklasse gelijk zijn en strijden voor de winst op hetzelfde parcours. Dit jaar krijgen fans in De Kuip ook de kans om via hun smartphone in real time te stemmen op de winnaar van de two-wheel- en freestyle-wedstrijden.

De Monster Jam®Pit Party voorafgaand aan de show is dé plek om dicht bij de sterren van de show te komen. Deze pre-show geeft fans een unieke kans om de Monster Jam trucks te bekijken, de bestuurders te ontmoeten, handtekeningen te verzamelen en foto’s te maken.

Mobiliteit
Klik hier en lees alles over de bereikbaarheid van Monster Jam in De Kuip op 30 juni 2018.

Informatie
Kijk voor meer informatie over de show op www.monsterjam.nl en kijk HIER voor kaartverkoop.